Wat?

Jongerenambassadeurs voor Klimaat

…is een jongerenforum waar  jongeren tussen 16 en 25 jaar samenkomen om een toekomstscenario uit te tekenen met voorstellen om de klimaatverandering aan te pakken.

Klimaatverandering is een heet hangijzer. Aan de ene kant maakt het mensen bang, aan de andere is het een ver-van-ons-bed-show. Het resultaat is dat er maar weinig ingrijpende maatregelen worden genomen zowel op politiek economisch als sociaal vlak. De klimaattop in Kopenhagen kan daar mogelijks verandering in brengen. Hét moment waarop wereldleiders samenkomen om, na Kyoto, een aantal nieuwe maatregelen af te spreken die wel het verschil maken. De jongerenambassadeurs hebben een kans om ook hun stem in dat debat te laten horen!

In de aanloop naar de volgende klimaattop in Kopenhagen komen de jongeren een paar keer bijeen. De inhoud en de vorm van de sessies wordt mede door henzelf bepaald!

Het doel? Een advies creëren waarin duidelijk wordt wat jongeren willen veranderen ten gunste van een leefbare planeet. Hier en elders, nu en later.

Dat advies stellen de jongeren op een creatieve manier voor en geven ze mee met de Belgische delegatie naar Kopenhagen, waar ook één van de jongerenambassadeurs aan zal deelnemen.

CONCREET?

  • Na de kickoff komt de groep tien keer samen op een namiddag of avond.
  • De jongeren verdiepen zich in een aantal thema’s van klimaatverandering en bedenken verschillende toekomstscenario’s.
  • Een groep experten zal feedback en ondersteuning geven en graag op alle vragen antwoorden.
  • Tot slot komen de jongeren tot een consensus en bundelen ze hun aanbevelingen in een advies dat wordt meegenomen op de AV van de Vlaamse Jeugdraad en samen met één jongere en de Belgische delegatie naar de klimaatconferentie in Kopenhagen.
  • Eén jongere wordt gekozen om deel te nemen aan de klimaattop in Kopenhagen om heel de groep daar te vertegenwoordigen.
  • De mening van de jongeren wordt verwerkt in een leuke actie/publicatie/…
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: