Organisatie

Het jongerenforum wordt georganiseerd door:

logoVJRDE VLAAMSE JEUGDRAAD

De Vlaamse Jeugdraad is het officieel adviesorgaan van de Vlaamse regering over alles wat kinderen en jongeren aanbelangt. De Vlaamse ministers moeten het advies van de Vlaamse Jeugdraad vragen telkens zij beslissingen willen nemen die invloed hebben op kinderen en jongeren. De Vlaamse Jeugdraad kan ook op eigen initiatief advies uitbrengen, zoals bijvoorbeeld over hoe jongeren vinden dat de klimaatverandering moet aangepakt worden. Onze grootste opdracht is het beleid in Vlaanderen, maar ook in Europa en in de wereld jeugdvriendelijk(er) maken.

globelink_logokleurlageresolutie

JEUGDDIENST GLOBELINK

Globelink is een erkende landelijke jeugddienst die 16+ers los laat op de wereld op de wereld om hun blik te verruimen en hun kritische stem te versterken. Jeugddienst Globelink stimuleert de participatie van jongeren in creatieve vrijetijdstrajecten. In de Globateliers XXL gaan jeugdhuizen aan de slag met creatieve werkvormen om zich uit te spreken over mondiale thema’s. KRAS is een scherp en snedig rollenspel voor leerlingen. En verder bieden we ook eenmalige projecten en jongerenforums aan als Jongerenambassadeurs voor Klimaat, Remix, Battery Low, … De verontwaardiging over de ongelijkheid in de wereld is in alle trajecten steeds het vertrekpunt.

pantopicon

PANTOPICON

Willen we bouwen aan een meer duurzame samenleving is oog hebben voor de toekomst  een must. Met welke mogelijke toekomstige veranderingen moeten we rekening houden? En wat zijn de mogelijke gevolgen van dingen ingrijpend anders willen doen? Pantopicon ondersteunt organisaties in het verkennen van de toekomst, een aantal jaren of decennia vooruit. Niet om te kijken of je de dingen juist doen, maar wel om te bepalen of we de juiste dingen doen.
Of je nu je toekomstvisie op een creatieve manier wilt vormgeven of uitdragen en alternatieve wegen om deze te bereiken wilt verkennen…of op zoek bent naar innovatieve ideeën geïnspireerd op de toekomst… of de ‘toekomstvastheid’ van je strategieën en producten wilt testen voor verschillende toekomstscenario’s. Pantopicon ontwerpt en faciliteert op maat participatieve processen en stimuleert je verbeeldingskracht om je te helpen de wegen naar een stralende toekomst te plaveien.

Advertenties

2 responses

31 08 2009
Dries

Beste

Is het de bedoeling dat we ideeën vormen en dan een toneeltje ofzoiets opvoeren daarover?

mvg

Dries Luys

1 09 2009
jongerenambassadeur

Beste Dries,

Het Jongerenforum is een traject waarbij de jongeren zich intensief inwerken in het thema, discussiëren op basis van zelfgeschreven toekomstscenario’s en de input van een expertenpanel om uiteindelijk in consensus tot aanbevelingen te komen. De aanbevelingen zullen onder andere op een creatieve wijze worden uitgewerkt (bijv. stripverhaal, journaal van de toekomst, …).

De aanbevelingen zullen onder ander worden meegenomen naar de Algemene Vergadering van de Vlaamse Jeugdraad en met onze vertegenwoordiger naar de klimaatconferentie met als doel het beleid, betrokken actoren en het brede publiek te inspireren en te ondersteunen.

Met het Jongerenforum willen we op basis van de gedragen ideeën acties bedenken die de deelnemers in hun omgeving kunnen ondernemen.

Met vriendelijke groeten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: